In juni 2014 werd de opknapbeurt voor de groene driehoek in de Peremansheidestraat afgerond.

In het kader van het project voor plattelandsontwikkeling ‘Buiten-gewone plekjes’ willen de gemeente Heist-op-den-Berg en Regionaal Landschap Rivierenland een nieuw project opstarten. Langs de Hoge Brugstraat bevindt zich een braakliggend perceel en een groen pleintje met een infiltratiezone. Beide terreinen verdienen een groene herwaardering en functionele invulling. Het is belangrijk dat de inrichting afgestemd wordt op de noden van de gebruikers en de buurtbewoners.

Op donderdag 16 oktober 2014 om 20 uur wordt hierover een inspraakvergadering georganiseerd in zaal Velodroom van cultuurcentrum Zwaneberg. Bedoeling is enkele ideeën terug te koppelen met de aanwezigen en buurtbewoners om samen tot een eindvisie te komen, zodat het komende halfjaar de nodige werken kunnen worden ingepland. Het gaat hierbij niet om grote infrastructuurwerken maar eerder om kleine ingrepen zoals onder andere aanplantingen en beheerwerken.

Het winnende plekje kan worden opgeknapt met een maximumbudget van 2.000 euro, waarvan 1.300 euro projectfinanciering door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en 700 euro cofinanciering door de gemeente.